Bonellveer

Wat is een Bonellveermatras ?

495478-plusmatras10.jpg Bij bonellveermatrsssen bestaat het matras uit een kern van zandlopervormige staaldraadveren  die aan elkaar verbonden zijn. Ze zijn min of meer in elkaar gedraaid. Deze veren zijn stugger dan pocketveren. De veren werken volgens een klassiek principe: hoe meer ze worden belast, hoe meer weerstand ze bieden. 

495478-plusmatras10.jpg Voordeel van een Bonell geveerd matras is dat ze over het algemeen koeler aan voelen, omdat er veel lucht tussen de veren door kan. Het heeft hierdoor dus prima ventilatie-eigenscahappen.  Nadeel is dat er betrekkelijk weinig veren per m2 zijn, zo’n 100-150, die elkaar ook nog beïnvloeden, waardoor het matras niet goed de vormen van het lichaam volgt, zoals we dat bij de pocketveren kennen.

495478-plusmatras10.jpg Bovenop de bonellveren komt een drukverdeler van jute, vilt of paardenhaar. De drukverdeler zorgt ervoor dat de veren niet door de afdeklaag kunnen komen. Ook vangt de drukverdeler samen met de afdeklaag  het gewicht van het lichaam op en verdelen zij de druk optimaal over zo veel mogelijk veren. De afdeklaag zal bestaan uit één van de schuimsoorten.

495478-plusmatras10.jpg Een Bonellveermatras is geschikt voor vlakke bedbodems.

© 2013 - 2018 plusmatras | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie