Topmatras

Wat is een topmatras?

495478-plusmatras10.jpg Een topmatras is een dun matras wat bovenop het bestaande matras wordt gelegd. De aanschaf van een topmatras kan meerdere redenen hebben. In de eerste plaats biedt het meer ligcomfort. Belangrijk om daarbij te vermelden is dat een topmatras niet goed is wanneer u een matras met kuilvorming heeft. De kuil zal namelijk voelbaar blijven ook al legt u er een topmatras op.
Een andere functie van het topmatras is wanneer u twee losse matrassen heeft, u de naad tussen deze matrassen niet voelt wanneer u een tweepersoons topmatras heeft. Een topmatras kan er ook voor zorgen dat u de levensduur van uw matras verlengt en daarmaast kan dit matras door het topmatras langer schoon blijven.

495478-plusmatras10.jpg De kern van een topmatras kan bestaan uit één van de schuimsoorten polyether, koudschuim of traagschuim en is tussen de vijf en 7 cm dik. Het topmatras heeft een eigen tijk (hoes). Meer informatie over de eigenschappen van polyether en koudschuim kunt u vinden bij informatie matrassoorten.

495478-plusmatras10.jpg Over traagschuim kunnen wij u het volgende vertellen.
Vaak wordt bij een topmatras gekozen voor NASA traagschuim. De basisgrondstof van een traagschuim is visco-elastisch polyurethaan. Traagschuim is een temperatuurgevoelig materiaal, wat zich aanpast aan de lichaamswarmte. De balvormige en ademende celstructuur zorgt voor het 'memory' effect. Het zorgt voor een drukverlaging bij het liggen doordat de lichaamsdruk gelijkmatig wordt verdeeld over de gehele ligoppervlakte.  Deze topmatras van NASA traagschuim is geschikt voor mensen met rugproblemen (zoals hernia) en schouderproblemen. Meer hierover kunt u lezen bij info over het orthopedische matras

495478-plusmatras10.jpg NASA traagschuim kan bij Plusmatras ook worden toegepast als afdeklaag van een koudschuim of pocketveermatras.

© 2013 - 2018 plusmatras | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie