Orthopedisch

Wat is een orthopedisch matras ?

495478-plusmatras10.jpg Wanneer u last heeft van rugklchten of andere klachten aan het bewegingsapparaat, is het belangrijk dat u een comfortverhogend matras heeft zodat ook u een rustige en gezonde nachtrust heeft. Een comfortverhogend matras is een matras waarbij de drukverdeling optimaal is. Dat betekent dat het gehele lichaam wordt ondersteund en drukverlagend werkt voor de rug, nek, schouders en heupen. De bloedsomloop blijft met een drukverlagend matras constant waardoor er niets wordt afgekneld en het lichaam warm blijft.

495478-plusmatras10.jpg Een matras met dergelijke eigenschappen wordt ook een orthopedisch matars genoemd. Bij Plusmatras voldoen de volgende matrassen aan deze eigenschappen:

  •  Pocketveermatras met een afdeklaag van NASA traagschuim of koudschuim
  •  Koudschuimmatras met een afdeknlaag van NASA traagschuim.

495478-plusmatras10.jpg Met name NASA zorgt voor de meest ideale eigenschappen als orthopedisch matras omdat deze schuimsoort reageert op je lichaamstemperatuur en daardoor extra soepel wordt. Maar wanneer u een buikslaper bent, is het beter te kiezen voor een koudschuim afdeklaag. Wanneer u op u buik ligt op een wat soepeler matras, ontvangt u onvoldoende ondersteuning.  Er ontstaat min of meer een holte in uw rug,  waardoor u na een nacht zo gelegen te hebben, juist rugpijn kunt krijgen.
Duidelijk mag zijn dat uw individuele situatie maakt wat het beste matras voor u zou kunnen zijn. Wij kunnen u daarbij adviseren. Dit advies is naast het advies van uw eigen arts of fysiotherapeut.

495478-plusmatras10.jpg Meer informatie over de eigenschappen van genoemde schuimen  vindt u onder informatie matrassoorten. 

© 2013 - 2018 plusmatras | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie