Pocketveer

Wat is een pocketveermatras ?

495478-plusmatras10.jpg Een pocketveermatras bestaat uit metalen veren die elk apart zijn verpakt een zakje; een pocket. Dit zakje is van katoen of 'non-woven' materiaal. Deze zakjes zijn aan elkaar genaaid of geplakt. Boven op de pockets komen altijd één of meerdere afdeklagen van schuim. 
Het totaal aantal veren per matras kan verschillend zijn. Dit aantal bepaalt voor een groot gedeelte de kwaliteit, de levensduur en het comfort van de matras. Hoe meer veren er per vierkante meter in de matras zitten, des te beter wordt het lichaamsgewicht over het matras verdeeld.

495478-plusmatras10.jpg Doordat er lucht in de pocketveren zit, hebben pocketveermatrassen goede ventilerende eigenschappen. Hierdoor zijn pocketveermatrassen goed geschikt voor mensen die veel vocht verliezen. 

495478-plusmatras10.jpg Het soort afdeklaag kunt u zelf bepalen. U krijgt een afdeklaag aan zowel de onderzijde als de bovenzijde. (Behalve bij NASA traagschuim, deze is aan één zijde) De afdeklaag is medebepalend voor het ligcomfort en zorgt ervoor dat het lichaamsgewicht gelijkmatig over het matras wordt verdeeld. Hoe lager de dichtheid van het schuim, des te zachter. Hoe hoger de dichtheid van het schuim, des te veerkrachtiger het matras is. Lees hierover meer bij onze verschillende schuimmatrassen.

495478-plusmatras10.jpg Tussen de afdeklaag en de veren wordt meestal ook een drukverdeler geplaatst van jute, vilt of paardenhaar. De drukverdeler zorgt ervoor dat de veren niet door de afdeklaag kunnen komen. Ook vangt de drukverdeler samen met de afdeklaag het gewicht van het lichaam op en verdelen zij de druk optimaal over zo veel mogelijk veren.

495478-plusmatras10.jpg Het advies is om het matras regelmatig te keren om kuilvorming te voorkomen.

495478-plusmatras10.jpg Het pocketveermatras is in principe geschikt voor alle ventilerende , vlakke en verstelbare bedbodems. In de meeste gevallen is een lattenbodem een minder geschikte bodem voor een pocketveermatras. Dit komt omdat daar waar geen lat zit, het matras (de pocketveer) geen tegendruk krijgt.


© 2013 - 2018 plusmatras | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie