Koudschuim


Wat is een koudschuimmatras ?

495478-plusmatras10.jpg Koudschuim is net als polyether een polyurethaanschuim. Het verschil is dat koudschuim tijdens de fabricage niet op een hoge temperatuur wordt gemaakt. Koudschuim wordt gegoten zonder verhitting vandaar de naam ‘koud’ schuim. Het heeft een onregelmatige en open celstructuur waardoor de veerkracht toeneemt. Een ander kenmerk is een goede luchtdoorlaatbaarheid waardoor het matras goed ventileert. Het heeft dus een goede vochtregulatie wat maakt dat koudschuimmatrassen geschikt zijn voor mensen die het snel warm hebben of veel transpireren.

495478-plusmatras10.jpg Koudschuim matrassen worden ook High Resilience matrassen genoemd. ofwel schuim met hoge veerkracht. Dat betekent dat hoe dieper het matras wordt ingeduwd hoe sterker de tegendruk is. Je lichaam krijgt hierdoor goede ondersteuning; je ligt comfortabel. Kuilvorming komt dan ook zo goed als niet voor. Kwaliteit van koudschuim matrassen wordt uitgedrukt in HR waarden. De HR waarde kan verschillen van HR 35 tot en met HR 70. Hoe hoger de HR waarden hoe beter de kwaliteit. Welke waarde voor u geschikt is, is  afhankelijk van uw lichamelijke conditie, uw gewicht en uw persoonlijke voorkeur.

495478-plusmatras10.jpg Een koudschuim matras past zich goed aan de vormen van het lichaam aan. De uitstekende delen zoals schouders en bekken drukken het matras verder in dan de  heupen en benen. De schouders en heupen drukken het matras in zonder veel tegendruk te krijgen. De niet uitstekende delen van het lichaam zoals het middel en de benen,worden goed ondersteund. Koudschuim matrassen zijn geschikt voor zij- en rugslapers. Voor buikslapers is een hard koudschuim matras aan te raden zodat de buik goed ondersteund wordt.

495478-plusmatras10.jpg Een koudschuimmatras is geschikt voor alle ventilerende , vlakke en verstelbare bedbodems.

© 2013 - 2018 plusmatras | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie