Polyether

Wat is een Polyethermatras ?

495478-plusmatras10.jpg Polyether is een synthetisch, anti-allergisch materiaal. De kern van een dergelijk matras bestaat uit  een  soepel polyurethaanschuim met een meer gesloten celstructuur. Matrassen van polyether zijn licht in gewicht. De ventilerende en vochtdoorlatende eigenschappen zijn matig. Regelmatig luchten van het matras wordt daarom geadviseerd. 

495478-plusmatras10.jpg Vaak is de lage prijs van een polyethermatras aantrekkelijk om te kiezen voor dit type matras. Toch willen wij u hier voor waarschuwen. Het ligt er namelijk aan waarvoor u het matras wilt gebruiken. Voor dagelijks gebruik adviseren wij bij een polyethermatras een minimaal Soortelijk Gewicht (SG) van 35 of hoger. Maar dit is ook weer afhankelijk van uw lichamelijke conditie en uw gewicht. Lagere SG's worden meestal gebruikt voor bijvoorbeeld kinderbedden, logeerbedden, of zitmatrassen, matras voor in de caravan of boot. 

Wat wil SG eigenlijk zeggen?

495478-plusmatras10.jpg Bij het vervaardigen van dit type schuim kan er veel of weinig lucht toegevoegd worden, die hoeveelheid lucht per kubieke meter wordt aangegeven met S.G. Bij een matras met SG35 weegt het schuim 35kg per kubieke meter. 
Hoe lager het SG hoe minder de conformiteit / lichaamsondersteuning. De veerkracht, de mate waarin het ingedrukte polyether na een nacht slapen in de oorspronkelijke positie terugkeert neemt op korte termijn snel af. Hierdoor ontstaat snel kuilvorming. Regelmatig keren van het matras wordt daarom aangeraden, dit kan het proces van kuilvorming vertragen.

495478-plusmatras10.jpg Een polyethermatras is geschikt voor alle ventilerende , vlakke en verstelbare bedbodems.

© 2013 - 2018 plusmatras | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie